Mina upplevelser av VUDen 2011 Madrid

                    Då har årets VUD tagit slut sorgligt nog. En resa full av blandade upplevelser. Jag var den enda från min stad Nyköping som åkte till VUDen. Det var väldigt nervöst men jag kom att lära känna väldigt trevliga människor under förberedelselägret så det som jag trodde skulle bli lite jobbigt blev väldigt bra!

Årets tema på VUDen var ” Rotade och uppbyggda i Jesus Kristus, allt fastare i tron” (jfr Kol 2:7), vilket jag personligen tycker var ett väldigt bra tema för hela VUDen. Aktiviteterna var väldigt bra anpassade för årets tema med bland annat blandade föreläsningar, träff av ordenssystrar, kulturella evenemang m.fl. Jag kom personligen närmare Gud under VUDen och hoppas att många andra också fått komma närmare Gud och Jesus.

Det roliga började på Arlanda när hela vår grupp skulle checka in. Alla hade ryggsäckar med många spänn-band vilket gjorde att vi skulle checka in i bagaget som specialbagage. Ni skulle sett personalens ansiktsuttryck... Det gick dock ändå snabbt och smärtfritt.
Väl framme i Madrid fick vi en liten matpåse. Vi med allergier fick dock leva på äpple och vatten tills vi lyckades gå och handla annat. Inga sura miner och allt blev bra till sist och alla blev nöjda.

Vi var riktigt försenade till San Sebastian för ” Days in the Dioceses”. Vi kom fram mitt i natten och jag är väldigt tacksam för Marcela som yrvaken gick upp och öppnade för oss så vi fick sova...

Tiden i San Sebastian hade både delar som var bra och delar som var mindre bra. Konstiga frukostar var något som alla som var med på VUDen kan berätta om. ALDRIG MERA MUFFINS OCH OBOY TILL FRUKOST! Dessutom fanns det inte tillräckligt med toaletter och duschar för de c:a 500 personer som bodde i gymnastiksalen… Jag tror alla kände av lite motgångar här och där, men vi var ju trots allt på pilgrimsresa. Allt gick ju bra till slut trots lite gnäll och sura miner.
Sen hade vi en superdag i Loyola med uppträdande från alla olika länder och konsert. Kören från Sverige var suverän! (Stor heder till er trots dåliga mickar, ni var awesome. )

Avslutningen i San Sebastian blev super med ett hejdundrande fyrverkeri som man sent kommer att glömma. Trots diverse skoskav, sjukhusbesök etc. så tror jag de flesta kan säga att det var en superbra vistelse i San Sebastian, även om allt kan bli bättre;)

I Madrid blev alla helt överlyckliga över att kunna ta en dusch och att toalettmöjligheterna var bättre. Tänk att små saker kan göra en människa så glad! :-)

Olyckligtvis var vissa evenemang i Madrid så uppskattade av alla pilgrimer att man inte kom in trots att man försökte flera dagar i rad, tex. på Chrishoper Wests föreläsningar. Vi får glädjas åt de som lyckades, för de verkar ha varit bra.

 

 

 

 

 

 

Trots kaos i Madrid med solsting, när alla pilgrimer skulle ha mat, vätskebrist, lågt och högt blodsocker sjukhusbesök, kaos på Outra vientos när en del av oss inte fick komma in på området etc. etc. så kan i alla fall jag summera hela VUDen med att det var en helt AWESOME upplevelse! Tänk att få ha träffat pilgrimer från hela världen, dela tron på Jesus Kristus och Gud och dela upplevelser av att leva som katolik i olika länder och få vänner för livet. Hoppas att fler från Sverige kommer att ha möjlighet att åka på nästa VUD 2013 i RIO DE JANERIO i Brasilien. Detta är en helt underbar pilgrimsresa som man sent kommer att glömma.
Hoppas vi ses i Brasilien allihop!


/ Ewa Brogard SUK Sydöst

 

PS. Ett stort tack till VUD-ledningen och deras engagemang för denna pilgrimsresa. Utan er hade den aldrig varit möjlig. En stor eloge till er, och till alla tiogrupps- och femtiogruppsledare som gjorde en helt suverän insatts, även ni ska ha en stor eloge och även en eloge till alla präster och vår biskop som följde med oss ner. Tack Rickard, Robin m.fl. som tog hand om mig när jag var åksjuk och våra underbara volontärer som ställde upp så för oss. Tack Albert för din givmildhet och nu har jag säkert glömt fler änglar som gjorde denna resa oförglömlig. Ett stort tack till er med!

 

 


< juli 2020 >
29
30
1 juli

1 jul -

MJUKs föreläsning/vittnesbördskväll!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 juli

15 jul -

MJUKs föreläsning/vittnesbördskväll!

15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 juli

29 jul -

MJUKs föreläsning/vittnesbördskväll!

29
30
31
1
2 augusti

2 aug -

MJUKs sommarbibelskola!

2
Medlemskap
facebook
stockholms katolska stift
tidningarna
Ansgarwerken