DUNK

De Unga Norrländska Katolikerna

Välkommen till SUKs region DUNK!

Man skulle kunna säga att DUNK täcker landskapen Lappland, Norrbotten, Västerbotten, Jämtland, Ångermanland, Medelpad, Hälsingland och Härjedalen.

DUNK
DUNK är en del av Riksförbundet Sveriges Unga Katoliker, SUK. Vårt mål är att främja katolska ungdomarns liv som kristna i Sverige. Genom att anordna läger, pilgrimsfärder och annat umgänge knyter vi band mellan katolska barn och ungdomar och skapar miljöer där kamratskap och tro står i centrum.

Genom att resa, bo och ha roligt tillsammans uppstår tillfällen där kristna värderingar diskuteras och olika frågor tas upp. Vi försöker att samlas kring olika teman och har präster med på våra aktiviteter. Att hjälpa till med att utveckla en varaktig tro som varar livet ut är DUNK´s viktigaste uppgift. Meningen med umgänge inom DUNK är att skapa en oas där kristendom är något naturligt.

Vi försöker att bygga upp lokala föreningar i anslutning till våra församlingar. Avstånden i Norrland är stora, därför försöker vi träffas under veckoslut och långhelger. Dunk består av en kärna av äldre medlemmar som studerar eller går på gymnasiet. Dessa fungerar ofta som ledare på våra aktiviteter. De yngre medlemmarna följer med som deltagare.

Om man blir medlem i DUNK eller i en lokalförening inom DUNK blir man också medlem i SUK. Det betyder att du förutom att få resan betald på våra regionala aktiviteter också kan få det på riksaktiviteter.

Aktiv medlemsförening: Skellefteå Katolska Unga Katoliker (SKUf)

 

DUNKs styrelse för 2020-2021 är:
Ordförande:Sihin Alemseghed, sihinalemseghed03@gmail.com
Sekreterare: Maria Seghid, mariaseghid@gmail.com
Kassör: Kristoffer Linder, kirlin-9@student.ltu.se
Ledamot: Karolina Salskvist, karolina.hilkens@tu-dortmund.de
Ledamot: David Salskvist, d.serpenfort@zoho.com
DUNKs mail: dunk@suk.se
DUNK finns på facebook under namnet De Unga Norrländska Katolikerna.
Stadgar för DUNK, klicka här.